Det er nødvendig å investere i kalvhus for bedre levende miljø

Å investere i legghus som tilfredsstiller dyrenes behov og passer inn i gårdssystemet kan forbedre produktiviteten og spare tusenvis av kilo gjennom reduserte kostnader og produktivitet.
Kalver holdes ofte under dårlige boligforhold, med problemer som ventilasjon, lavtrykk og dårlig luftkvalitet.
I dette tilfellet vil leggen ha problemer: forkjølelse og trekk kan undertrykke immunforsvaret, og det varme, fuktige miljøet i det delte luftrommet kan øke risikoen for infeksjon.
For eksempel kan luftrommet når friskluftnivået reduseres med 50 % inneholde 10 til 20 ganger flere patogener, noe som resulterer i dårlig helse og reduserte vekstrater.
"Så det er fornuftig å investere i kalvestyring av høy kvalitet," sier Jamie Robertson, forskningskonsulent ved husdyrstyringssystemer.
Ikke gi opp et gammelt hjem bare på grunn av alderen.Noen eldre bygninger kan være ideelle steder å bo, men deres mindre størrelse begrenser naturligvis antallet dyr som kan dele samme luftrom.
Det er også mer sannsynlig at de har bratte takhakker på opptil 45 grader, noe som fremmer en stabeleffekt som hjelper til med å trekke luft opp og ut av åpne rygger raskere.
Roundhouse er en sirkulær kalesje med en diameter på 22, 30 eller 45 meter, støttet av en sentral søyle og en stålramme.
En stor sirkulær kalesje omgir det sentrale prosesseringssystemet og mange radiale rekkverk.
Fordi det ikke er noen hjørner, avbøyes vinden mindre, noe som forårsaker uforutsigbar luftbevegelse og trekk.Men mens åpne sider og et hull i midtstøtten lar frisk luft komme inn og fremme stablingseffekten, kan rundhus utsatte kalver for vind og kreve at trekk skal blokkeres.
Den solide glassfiber -igloo huser 13 til 15 kalver og har et halmtak om.
Halmplattformen foran den motsatte kuppelen er dekket, og selve igloo projiserer i friluft.
Fordi den lukkede baksiden av kalesjen vender mot de rådende vindene, trekker luftstrømmen over enheten overskyet luft gjennom små åpninger øverst.
Designet gir også en stablingseffekt når vindhastigheten synker, da eggene raskt kan varme opp den lille plassen inne i kuppelen.
Den relativt lille størrelsen på igloos lar gårder kjøpe flere enheter som passer inn i et jordbrukssystem.
Hvis de plasseres som separate enheter, uten at det er fordelaktig at en større bygning dekker plenen, vil de bli utsatt for elementene og det kan være nødvendig å installere barrierer for å stoppe luftstrømmen.
De kan være et billigere alternativ til igloos, avhengig av buret du velger, og med flere merker tilgjengelige, tilbyr Calf Cages også boligsystemer som er enkle å rengjøre.
Som med igloos, kan antallet kjøpte fjøs tilpasses antall kalver produsert på anlegget.
Men nettstedet må være godt designet for å gi vindbeskyttelse og unngå områder med dårlig drenering.
Stålrammede bygninger med betonggulv, enten de er bygget spesielt for legghus eller konvertert fra eksisterende bygninger, skal ikke være for stort for gårdssystemet.
I typiske britiske vinterforhold er kalver under fire ukers alder temperaturfølsomme dyr og store områder kan utvikle luftrom som er vanskelige å håndtere.
Roterende luftbevegelse kan skape trekk eller kalde flekker, og med mange dyr under ett tak øker risikoen for overføring av sykdommer.
Hvis du skal bygge et skur, er det best å bygge noe mindre.I tillegg til mer håndterbart luftrom, vil enhetene også være mer fleksible og lettere å rengjøre.
Fordelene med stålrammebygninger er at anlegget er holdbart, tilpasningsdyktig og kan brukes til andre formål enn leggoppdrett.
Multi-tunnel kalvefjøs har buede stål- eller aluminiumsrammer dekket med slitesterk gjennomskinnelig plastfilm for å beskytte radene med halmede penner som ligger nedenfor.
Polytunneler er billigere og raskere enn tradisjonell stålramme konstruksjon, og plastfilmen lar naturlig lys passere gjennom, og potensielt redusere kostnadene for kunstig belysning.
Det må utvises forsiktighet for å lokalisere strukturen i et tørt, godt drenert område og gi frisk luft.Lengre polytunneler kan ha de samme ulempene som større bygninger, nemlig begrenset luftsirkulasjon, og kan huse et stort antall kalver i ett rom.

 


Post Time: Nov-08-2023